Sodybos vizija. Apie grožį ir estetiką miško vidury.

pirtele

 

Tik įsigiję šią sodybą su vyru tvirtai žinojome, kad nestatysime jos bet kaip, kad tik būtų greičiau, pigiau ar paprasčiau. Kai stataisi būstą sau, norisi, kad vaizdas džiugintų akį ir širdį. Ir ne tik vaizdas, sodyba miške įpareigoja laikytis tam tikrų taisyklių, kad namas neiškristų iš konteksto aplinkoje. Todėl tiek namo išorėje, tiek viduje bus naudojamos natūralios medžiagos ir spalvos. Kalbant apskritai apie stilių, man labai svetimas tas perdėtas kaimiškas interjeras, visokie ratai ir vežimai kieme, seni rakandai ant sienų ir pan. Labai noriu, kad sodyboje būtų šviesu, neapkrauta daiktais, kad atvažiavę galėtume atsikvėpti nuo miesto šurmulio ir atlaisvinti mintis ir protą. Todėl, kalbant būtent apie sodybos interjerą, man labai artimas skandinaviškas stilius – balta, šviesu, o daiktų tik tiek, kiek reikia. Aišku, truputį banalu rašyti ir pasakoti apie skandinavišką dizainą, kai jis pas mus Lietuvoj jau net ant “bepraeinančios mados bangos”, jo pilna visur iki blogumo ir originalumu tikrai nedvelkia, bet, kaip ir sakiau, sodyba mano akimis ta vieta, kur šis stilius be galo tinka. O ir nesivaikysime mes jo aklai, visgi mes gyvename čia, Lietuvoje, todėl mūsų namas bus lietuviškas su šiokiu tokiu skandinavišku prieskoniu. Vizija tokia, o koks bus rezultatas, pamatysime 🙂
valgomasisKitas labai svarbus sodybos akcentas, tai pavėsinė su lauko pečiumi, tokia mini lauko virtuvė. Labai svajoju pastatyt tokią, kur galima būtų kepti ne tik šašlyką, bet ir gaminti troškinius, keptuvėje kepti blynus ar čirškinti čia pat vietoje pririnktus grybus su bulvėmis. Juk maistas, ruoštas gamtoje ant ugnies, daug skanesnis. Dar belieka galutinai išsirinkti vietą pavėsinei bei pasidaryt projektą, ir gal jau kitais metais bandysim įgyvendinti šį mano norą.

Na, ir žinoma, pirtis, kaip be jos. Pirtis labiausiai vyro svajonė, bet manau ir aš mielai joje apsilankysiu. Prie pirties priklauso ir tvenkinys. Kadangi ežeras už poros kilometrų, pėstute nueit ar su dviračiais nulėkt netoli, visgi norisi turėt savo vandens telkinį kieme. Su tvenkinio kasimu susiję nemažai abejonių, kaip ir turbūt visiems, nes nežinia ką gausi išsikasęs prūdą – mažą ežerėlį ar tiesiog balą, su neaišku kokiu kiekiu vandens. Visgi planuose kasti 10 arų tvenkinį, prieš tai pasidaryt geologinius tyrimus, kad neišmest pinigų į balą be vandens.

Apie visus šiuos ir kitus projektus išsamiau kituose postuose, kol kas visa tai tik planuose ir svajonėse.

Summary
Sodybos vizija.
Article Name
Sodybos vizija.
Description
Apie grožį ir estetiką miško vidury.
Author
Publisher Name
Pušų užuovėja
Publisher Logo

Vita

2 Comments

    • Tai kad pas mus tikri vaiksto… bet apsvarstysime jusu pasiulyma 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *